IMAXAMC_DanMumford_3of4

The Art Awakens

Door Jasper op 10 februari 2016

“Luke… I’m your father” De meest legendarische plotwending in de geschiedenis van film. Ik maakte kennis met de saga in 1999. Als jonge ‘padawan’ kreeg ik voor het eerst Episode 1: The Phantom Menace te zien. Niet wetende dat twintig jaar eerder al de originele Star Wars delen waren verschenen.

malikafavre-baftas-int-6

Schaduwspel

Door Simon op 24 februari 2015

Als filmliefhebber word ik erg enthousiast van deze campagne voor de BAFTA’s (de Engelse versie van de Oscars). De fantastische posters zijn gemaakt door illustratrice Malika Favre, in samenwerking met het Londense reclamebureau Hüman After All. De BAFTA’s stonden dit jaar in het teken van “The Big Reveal”, de grote onthulling.

Everything You Always...

Prikkelende posters

Door Simon op 6 januari 2014

Wij bij NOTO hebben een zwak voor cinema, en kijken graag naar de raakvlakken met ons eigen vak. Helaas valt er op het gebied van filmposters tegenwoordig bitter weinig te genieten. Vormgevers van filmaffiches (of beter gezegd hun opdrachtgevers) hebben de neiging een film te willen samenvatten in één poster.

cover

Re-view Re-Magazine

Door Gijsbert op 3 januari 2014

Google Re-Magazine: ongeveer 1.740.000.000 resultaten (0,32 seconden) Re-Magazine twaalf. Een magazine over één persoon. Achtentachtig pagina’s in vier pagina’s omslag. Twee keer een geheel witte pagina – omslag twee en omslag drie – tweemaal een zwarte pagina in het binnenwerk, bij het begin en het einde. Achtendertig pagina’s tekst en zesenveertig fotopagina’s. Veertien pagina’s full-color,

help_japan_poster07

Posters met een missie

Door Gijsbert op 2 januari 2014

Posters redden de wereld… Noem het een tikje cynisch, maar je kan de klok er op gelijk zetten. Is er ergens op de wereld een natuurramp, daags erna staan de grafisch ontwerpers op om hun creativiteit in te zetten om te helpen. Ze zetten massaal hun beste beentje voor.

cleveland-indians

Sterke symbolen

Door Simon op 30 oktober 2013

In Amerika is een kwestie gaande die doet denken aan het jaarlijks terugkerende ‘zwarte pieten debat’ in Nederland. Elk jaar staan er mensen op die menen dat Sinterklaas een racistisch feest is, met zwarte piet als hedendaagse slaaf van de goede, goede sint. Amerika heeft het geval Washington Redskins en Cleveland Indians.

signature-type-photo

Handwriting

Door Gijsbert op 25 september 2013

Een stapeltje post valt door de brievenbus. Tussen de standaard geprinte etiketten zit één met de hand beschreven envelop. Zonder na te denken weten we direct van wie deze brief is. Het handschrift is uit duizenden te herkennen.

DDW_evelyn-kaartje_web

One day of design

Door Yeng Che op 25 september 2013

Woensdag 23 oktober vertrok AKIMOTO richting Eindhoven om de sfeer van de Dutch Design Week 2013 te proeven. De eerste stop was de Graduation Show van de net afgestudeerde ontwerpers van de Design Academy. Er zaten een hoop toffe projecten tussen en het was dan ook druk in het gebouw.